Njemačka analiza nadolazeće turističke sezone

NJEMAČKI javni servis MDR objavio je na svojem portalu članak u kojem se analizira kakva će biti turistička sezona ove godine u Hrvatskoj, koju opisuju kao “jednu od Nijemcima najdražih destinacija”, prenosi Index.hr.

Iako hrvatski domaćini čine sve kako bi zajamčili sigurnost turista, brojke zaraženih u konačnici će odrediti razvoj sezone 2021. godine”, konstatira MDR.

Iako je Hrvatska i dalje s razlogom na crvenoj listi Njemačke zbog visoke incidencije novozaraženih, u analizi se navodi kako se čini da je prošao vrhunac trećeg vala.

Kao još jednu pozitivnu stvar navodi se da podaci pokazuju kako će se cijepiti oko 80 posto radnika u turizmu.

Podsjeća se na to da je prošla godina “bila šok za hrvatsku turističku industriju”. 

“Nakon rekordnog ljeta 2019. godine broj noćenja je, zbog pandemije, u 2020. godini pao za 50 posto, na oko 54 milijuna noćenja. Ove se godine turistička industrija nada malo boljem rezultatu, jer svi gubici u tom sektoru također prave velike rupe u državnom proračunu. Naime, turizam generira petinu hrvatskog BDP-a”, ističe MDR.

Kako će se razvijati sezona ljetovanja 2021. ne ovisi samo o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj već i o situaciji u zemljama iz kojih bi trebali doći turisti, zaključuje MDR.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts