Jačanje turističkih kapaciteta – udružile se TZ Grada Gospića i TZ Plitvička Jezera i Općina Udbina

Nakon više od godinu dana priprema i izdavanja suglasnosti Ministarstva turizma,  Turistička zajednica Grada Gospića, Turistička zajednica općine Plitvička Jezera,  te Općina Udbina od danas nastupaju zajedno.

Na inicijativu Grada Gospića potpisan je  Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica i jedinice lokane samouprave s područja Like na razvijanju turističkog proizvoda – provođenje projekata „Lika je lik (lijek)“ i „Odlično je-iz Like je“. Rezultat je to višegodišnje zajedničke suradnje na turističkim projektima poput „Lika je Lik“, „Mjesec hrvatskog turizma“, „Tjedan odmora vrijedan“.

Ovim udruživanjem postići će se bolja promocija i brendiranje Like, kao i zadržavanje turista u destinaciji.

Plitvička Jezera, Grad Gospić i Općina Udbina nalaze se u krugu 50 kilometara, međusobno se dodiruju i u istoj su Jedinici regionalne samouprave – Ličko- senjskoj županiji, a svako mjesto ima svoje prirodne ljepote i turističke specifičnosti koje predstavlja svojim posjetiteljima.

NP Plitvička Jezera raspolaže svjetskim prirodnim biserom i velikim brojem turista koji svoj boravak u Nacionalnom parku mogu upotpuniti posjetom gradu Gospiću te odabrati neku od brojnih dodatnih sportskih, turističkih, adrenalinskih ili kulturnih aktivnosti. S druge strane,  ovim će se udruživanjem intenzivirati promocija povijesno poznatog i značajnog područja Udbine, odnosno srednjovjekovne Krbave. Udbina sa svojim položajem, povijesnim i kulturnim značajem, vjerskim turizmom i prirodnim posebnostima, te poznatom eko proizvodnjom može itekako pridonijeti razvoju zajedničke turističke destinacije.

Sklapanjem ugovora i međusobnom suradnjom kvalitetnije će se raditi na razvoju turističkog proizvoda  i promotivnim aktivnostima, te definirati turistički brend Like kao destinacije odnosno mikroregije kao cjeline.  Marketinškim aktivnostima, upotpunit će se  turistička ponuda, a sve na zadovoljstvo turista koji posjećuju ovaj kraj.

Total
6
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Related Posts