Hrvatska: popularna, ali visokorizična?

“Njemačka vlada je od 11. travnja zbog jako visokog broja infekcija koronavirusom stavila Tursku, Hrvatsku, Ukrajinu i Armeniju na popis zemalja s visokom incidencijom, a pravila putovanja su lagano zaoštrena”, piše na svojoj internetskoj stranici minhenski list Süddeutsche Zeitung (SZ).

Takvu oznaku u Njemačkoj dobivaju zemlje u kojima je broj novih infekcija na 100.000 stanovnika u posljednjih sedam dana veći od 200, a osim Hrvatske to je trenutno slučaj u nešto više od 40 zemalja svijeta, piše DW.

Istovremeno, Hrvatska u istraživanju svjetske tražilice za najam kuća za odmor HomeToGo na tržištu Njemačke našla na prvom mjestu ljestvice sto najpopularnijih turističkih destinacija u 2021. godini, prenosi Index.hr.

Citirana je i voditeljica HTZ-ove ispostave u Münchenu Nera Miličić koja je izjavila:

“Ove godine više nego ikad veseli vidjeti Hrvatsku na vrhu liste najpopularnijih destinacija u Njemačkoj. Istraživanje platforme HomeToGo pokazuje da smo prepoznati kao destinacija s vrhunskom ponudom kuća za odmor, posebno na osami i u prirodi, koje su trenutno jako tražene”.

Može li i Lika ove godine svojom ponudom kuća za odmor na osami u prirodi privući njemačke turiste? Ostaje za vidjeti kako će ova sezona u konačnici izgledati uz mnoštvo faktora koja će zasigurno utjecati na nju.

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts