OTOČAC: GRADONAČELNIK BUKOVAC ISPRATIO PAK ANNAPURNA NA PUT U RUMUNJSKU

Članovi Planinarskog avanturističkog kluba Annapurna, Milan Krznarić i Stipe Piršljin u subotu su nastavili svoju tradiciju ekspedicijskog putovanja pod nazivom “Tragovima starog alpiniznna”.
Stipe i Milan krenuli su oko 8:30 sa glavnog trga Dražena Bobinca u Otočcu na put u daleku Rumunjsku prema rubu zapadnih rumunjskih Karpata na planinski lanac Apuseni u pokrajini Transilvaniji. Nakon biciklističke rute za koju pretpostavljaju da će trajati 7-8 dana predu li svaki dan oko 150km, ovaj put planiraju penjati alpinističke smjerove na stijenama Rimetea. Način na koji to planiraju ostvariti je način kako su to radili rijetki alpinisti prije više od pola stoljeća. Planiraju proći biciklom natovareni svom alpinističkom i ostalom opremom kroz više država bez logističke potpore i potpuno prepušteni sami sebi te svojem znanju i vještinama.

Uz blagoslov svećenika Tomislava Šporčića i Jure Ladišića, dečkima se u prvih 30-ak kilometara u vožnji biciklom pridružio i otočki gradonačelnik Goran Bukovac te im na taj način poželio sreću i pružio podršku u ovom ekstremnom pothvatu.

Ukoliko želite pružiti financijsku potporu PAK-u Annapurna za kupnju opreme i hrane na ovoj ekspediciji, možete to napraviti uplatom donacije na žiroračun broj HR5924020061100950033

Izvor: Radio Gospić

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts