Tušak: ”Političko kadroviranje kumova, zaštićenih poput ličkih medvjeda, dovelo je do ogromnog minusa”

Danijel Tušak, kandidat za župana Ličko-senjske županije predstavio se i čitateljima Večernjeg lista kroz opsežni intervju koji je izašao u tiskanom izdanju.

Izjavio je kako mu je povod za kandidaturu to što mu je ”dosta držanja glave u pijesku dok županija vidno propada”, a kao svoju prednost vidi to što je jedini kandidat s iskustvom u realnom sektoru. To iskustvo nipošto nije zanemarivo jer je Danijel Tušak od 2004. godine razvijao obiteljsku tvrtku čije je poslovanje višestruko proširio što je kulminiralo i nagradom za najboljeg mladog poduzetnika u Hrvatskoj 2010. godine.

O paraleli između upravljanja tvrtkom i županijom, Tušak ističe kako mu se trenutno čini lakše upravljati tvrtkom s obzirom na to da je u stabilnoj poziciji, ali iz perspektive dosadašnjih političkih aktera navodi kako je lakše upravljati županijom jer do sada nije bilo nikakve odgovornosti za loš rad i političko kadroviranje.

”Potrebno je početi odgovorno upravljati Županijom i pametno promišljati o svakoj kuni koja se troši iz proračuna. Za to su potrebni sposobni kadrovi neopterećeni stranačkim iskaznicama.” – zaključuje Tušak.

Osim golemog minusa, aktualnom vodstvu županije najviše zamjera bavljenje samima sobom i bivšom strankom, pritom zapostavljajući instituciju koju mu je narod u dobroj vjeri dao na upravljanje.

Za kraj intervjua, Tušak je istaknuo najveće probleme Like koje planira riješiti, a to su demografska katastrofa, slabo gospodarstvo i nedostatak stručnih kadrova, što se želi riješiti poticanjem inovativnih i talentiranih mladih ljudi unutar i izvan županije da upravo ovdje pokrenu svoje poslovne ideje.

”Mi koji smo odlučili ostati u Lici znamo da je Lika kao mladi nogometaš s golemim potencijalom. Bez teškog rada taj potencijal neće doseći ono za što je predodređen. Radom i pameću može stvoriti uvjete da kola izvučemo iz gliba.”

Total
17
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts