Kristina Prša odgovorila Šimuniću o vrtićima

Nakon tiskovne konferencije Nikole Šimunića, kandidata stranke LiPo na kojoj je između ostalog bilo govora i o plaćanju dječjih vrtića, reagirala je i trenutna zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i još jednom podsjetila na korake koje je Grad Gospić prošle godine poduzeo kako bi pomogao roditeljima. Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

“Jučer su se u medijskom prostoru pojavile informacije u vezi plaćanja smještaja u dječjem vrtiću, a iznio ih je kandidat stranke LiPO gospodin Nikola Šimunić.

Podsjećamo da je pojavom epidemije koronavirusa Grad Gospić u 2020. godini poduzeo brojne korake kako bi pomogao svojim sugrađanima, roditeljima, poduzetnicima. Između ostalog, donijeli smo i odluku kojom smo oslobodili roditelje plaćanja smještaja u vrtiću dok se dijete nalazi u samoizolaciji.

I u 2021. godini nastavili smo s istom praksom, svako dijete koje se po nalogu epidemiologa nađe u samoizolaciji ili dijete u čijoj se grupi pojavio virus COVID-19, za vrijeme nekorištenja usluga smještaja u vrtić, oslobođeno je plaćanja.

Slučaj kojeg iznosi gospodin Šimunić ne odnosi se na nalog epidemiologa, već se radi o preporukama koje je netko svojom voljom prihvatio, a netko nije.”

Total
2
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts