Karlo Starčević obratio se građanima: „Bit ću kao i do sada, svoj, ne tuđi potrčko i ne tuđi priljepak.“

Nakon predstavljanja Danijela Tušaka kao kandidata za župana, putem konferencije za novinare glasačima su se obratili i trenutni gradonačelnik Karlo Starčević sa zamjenicom Kristinom Pršom.

Gradonačelnik Karlo Starčević u svom obraćanju istaknuo je najveće uspjehe za vrijeme svog mandata i planove za dalje.

Odmah na početku naveo je kako je najvažnija stvar koju su napravili što su izveli gradski proračun iz minusa i znatno ga povećali što je omogućilo i asfaltiranje mnogih cesta unutar grada. Proračun je dodatno oslobođen istjeravanjem uhljeba koji su preko privatnih tvrtki crpili novac iz gradskog proračuna i razvrgavanjem preko 60 ugovora štetnih za gradski proračun. Tako se prema Starčeviću danas poslovi koji su se radili za preko 3 milijuna kuna sad rade za manje od 500.000 kuna.

Osim čišćenja uhljeba, rasprodan je odmah i vozni park koji je bio prema navodima Starčevića isključivo u službi privatnih korisnika, odnosno onih povlaštenih osoba bliskih bivšoj gradskoj upravi.

Nema mahanja zastavicama, ali ima EU projekata

Kako su naveli i Karlo Starčević i Kristina Prša, politike više nema u gradskoj upravi. Starčević je izjavio kako se nikoga ne šalje da maše zastavicama na skupovima, ali da se zato umjesto toga rade EU projekti, za koje je za vrijeme mandata povučeno preko 350 milijuna kuna sredstava, uz 14 milijuna iz resornih ministarstava – što je jedan od najvećih uspjeha u Hrvatskoj ako se iznosi gledaju proporcionalno broju stanovnika.

Ne trebaju pozajmice

Karlo Starčević ponosno je istaknuo kako je svake godine isplatio božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženim građanima, a ove godine po prvi puta isplaćene su i uskrsnice, za što kako kaže nisu trebali nikakve pozajmice jer imaju stabilan proračun, suprotno insinuacijama pojedinaca.

Obećano – ispunjeno

Karlo Starčević nadalje je istaknuo mnoštvo projekata koji su napravljeni za vrijeme mandata, ali i neke koji se još trebaju dovršiti, uključujući i najveći projekt u Gospiću, a to je mreža širokopojasnog interneta vrijedna 99.800.000 kuna. Među projektima se ističe izgradnja športske dvorane u Gospiću, izgradnja HAK-ove zgrade za koju je građevinska dozvola riješena u rekordnom roku, pokretanje Energane i dijelova bivšeg PPK u funkciju, kao i obnova vodoopskrbnog sustava koji je dugo bio rak-rana Gospića.

Zato Karlo Starčević na pitanje što je sve napravljeno ima samo jedan odgovor: Obećano – ispunjeno, a primjer toga se nalazio upravo i ispred zgrade KIC-a gdje je nakon 29 godina vraćen kip Nikole Tesle.

Rekao je kako će raditi u interesu svih građana, a ne osobnom što smatra da je već dokazao na mnogo načina. Spreman je donijeti još snažniju socijalnu politiku na prostoru grada, ali i županije s novim županom.

Karlo Starčević svoje obraćanje zaključio je s dva snažna citata:

„Bit ću kao i do sada, svoj, ne tuđi potrčko, i ne tuđi priljepak.“

„Dragi prijatelji, idemo u pobjedu, jer mi smo jedini rješenje. Oslobodite se straha, prihvatite se odgovornosti, Bog je s nama.“

Konferenciju u cjelosti možete pogledati na Facebook stranici platforme BUDI SVOJ.

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts