KARLO STARČEVIĆ: “NASTAVLJAMO KONTINUITET TRANSPARENTNOSTI I OTVORENOSTI, NASTAVLJAMO I DALJE BRINUTI ZA SVAKOG SUGRAĐANINA…”

Karlo Starčević, kandidat H SP-a za gradonačelnika Gospića predstavio je izborni program u eteru Radio Gospića. Starčević s optimizmom očekuje 2. krug lokalnih izbora. U nastavku teksta nalazi se intervju s današnjeg gostovanja.

Predstavite vaš izborni program?!
Starčević: Nastavljamo brižno i odgovorno upravljati sa proračunskim sredstvima, nastavljamo izgradnju započetih projekata, nastavljamo kontinuitet transparentnosti i otvorenosti, nastavljamo i dalje brinuti za svakog sugradanina, dostupni smo svim gradanima Gospića u svakom trenutku.

Osvrt na 1. krug lokalnih izbora i jeste li zadovoljni postignutim?
Starčević: Zahva!jujem svima koji su nam ukazali povjerenje, smatram da ih nismo iznevjerili niti razočarali. Očekivao sam pobjedu u prvom krugu i bez imalo prepotencije smatram da sam je i zaslužio. Uprkos pljuvanju i lažima o meni i mojoj obitelji na portalima Darka Milinovića, Lika-online i GS pressu, nisu uspjeli u svom naumu, naprotiv. Ne znam da li je to sve potrebno, ali ga mogu razumjeti kao gubitnika. Svakodnevno lažno produciranje bljuvotina o političkim protivnicima posebno o meni i mojoj obitelji je neprimjereno u Africi a kamoli u civiliziranom svijetu.

Nakon 1. kruga izbora kako ste nastavili Vašu kampanju, odnosno na što ste se najviše fokusirali da biste vaše aktivnosti i ciljeve približili biračima?
Starčević: Fokus je bio našim sugradanima prezentirati što smo sve napravili od lipnja 2017. do danas a posebno zadnju godinu i pol dana u CORONA vremenu. Mnogi su se iznenadili kada smo sve projekte podkrijepili brojkama i dokumentima pošto su svakodnevno bili bombardirani lažima iz protivničkih tabora. 350 milijuna sredstava iz EU fondova i preko 200 milijuna novih, potpisanih ugovora i započetih projekata je učinak možda čak i najbolji u Republici Hrvatskoj.

Vaša vizija razvoja i vodenja Grada Gospića te okvirne smjernice rada ukoliko osvojite mandat u nedjelju?
Starčević: Dodatno optimirati Upravu Grada. Završiti postojeće projekte: dvoranu, atletsku stazu, pomoćno igralište, reciklažno dvonšte, odlagalište gradevinskog otpada prvo u Lici, vodoopskrbu Divoselo, aglomeraciju, širokopojasnu mrežu i mnoge sitne projekte. Potrudit ćemo se pokrenuti izgradnju bazena i proširenja MC N. Tesla u Smiljanu. Planiram izvršiti pritisak na Vladu RH da u Lici konačno krenemo sa strateškom proizvodnjom — poljoprivrednom proizvodnjom, proizvodnjom hrane, proizvodnjom medicinske i vojne opreme za što u Lici imamo sve preduvjete. Bitna je i neodvojiva kontrola prostora zbog čega je u Lici ugrožena nacionalna sigurnost.

Vaš komentar na gospodarstvo i obrazovanje?
Starčević: Gospodarstvo je čimbenik ostanka, opstanka i naposlijetku povratka u Liku. Ako sa Vladom kojoj je to čak i Ustavna obveza pokrenemo stratešku proizvodnju neće više biti bojazni za Gospić i Liku. Obrazovanje su nam uništili sveznajuće neznalice u školstvu i moramo ga konačno prilagoditi gospodarskim potrebama. Bez matematike i fizike nema napretka i razvoja.

Obuhvaća li vaš izborni program buduće djelovanje vezano uz politike mladih i ostanak istih na ovim prostorima?
Starčević: Naglašavam da samo proizvodnja o kojoj permanentno govorim, osigurava egzistenciju čovjeka. Ako pokrenemo proizvodnju u Lici a to već sada činimo, onda nam mladi neće odlaziti već će se i vraćati oni koji su otišli, pošto će imati od čega živjeti. Mi smo već sada stvorili uvjete za poticaje mladih pri otvaranju tvrtki ili obrta kao i poticajne stanogradnje.

Osim demografije i iseljavanja ljudi, spominju se i drugi problemi u Gradu, koji su prema Vašem mišljenju najvažniji i zašto te kako ih se može riješiti?
Starčević: Pretvorba i privatizacija nije prošlost i nije zaboravljena. U Gospiću je uništeno 10,5 tisuća radnih mjesta od onih koji danas ponovno nude neki boljitak a i samoga sebe su morali uhljebiti. Neki pitaju što sam ja napravio u 4 godine — odgovor je: vraćao njihove dugove i čistio Grad od njihove hobotnice. Sam sam svojim primjerom pokazao pravac otvaranjem dvadesetak radnih mjesta u proizvodnji i dokazao da je to pravi put i najbolje rješenje. Osim toga, poslije stotina pokušaja podmetanja i rušenja mene i mojih zamjenika, investitori su se uvjerili da mi mogu vjerovati i u zadnjoj godini mandata su počeli i dolaziti i otvarati radna mjesta.
Govorite o demografiji — pa demografski slom Like i RH je uzrokovan kriminalom u pretvorbi i privatizaciji, kradorn, lopovlukom itd. Posljedica toga je gubitak radnih mjesta i dužničko ropstvo poglavito mladih o čemu ja govorim i pišem više od 20 godina, a to može jedino i samo Zagreb riješiti. Mi upozoravamo.

Koja bi bila Vaša poruka biračima?
Starčević: Izadite na izbore, dajte vaš glas za kontinuitet boljitka i sigurnosti. Dajte vaš glas onima koji su vodili jedini Grad u RH u mandatu bez afera. Dajte vaš glas vizionarima koji rade za opće dobro a ne za svoje osobne interese. Dakle, dajte povjerenje meni, Karlu Starčeviću i zamjenici Kristini Prša, možemo pogriješiti ali vas nećemo slagati i iznevjeriti.

Izvor: Radio Gospić

Total
0
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts