Jesu li ovi izbori prekretnica za Liku?

LOKALNI IZBORI u Ličko-Senjskoj županiji ove godine bi mogli biti povijesni. Skoro ništa nije isto kao prije 4 godine.

Na ovim izborima, dosadašnji i dugogodišnji “šef” Like Darko Milinović izbačen je iz HDZ-a i šansu traži kroz svoju stranku LiPO.

Milinović se aktivirao oko razvoja infrastrukture stranke i aktiviranja ljudi, međutim sve se to za sada čini nedovoljno. Već duže vremena osjeća se i hipoteka na leđima samog Milinovića i nitko tko ima određene principe nije spreman srljati do kraja s njim u političku smrt.

Kult ličnosti koji je Milinović stvorio, sada polako blijedi.

Sigurno postoji određeni broj simpatizera i članova koji će mu biti vjerni do kraja jer ih je sam Milinović na neki način zadužio (pomogao im oko pronalaska posla, oko određenih usluga itd.).

Nasuprot Milinoviću nalazi se Ernest Petry, kandidat HDZ-a.

Petry ne slovi baš kao vjerodostojan političar, pa tako Jutarnji list navodi da je Petry rekorder u mijenjanju stranaka. Petry tvrdi da ipak nije prešao opet u HDZ pred ove izbore nego se samo vratio. Kada je bio član HNS-a, kaže da je to isključivo bilo jer je lokalna razina drugačija.

Kako navodi Jutarnji list, Petryjeva politička vrludanja lokalni političari opisuju njegovom željom da zadrži poziciju na čelu Elektrolike. Radi se ipak o sigurnom državnom radnom mjestu i odličnim primanjima.

Danijel Tušak, kandidat za župana koji na izbore ide putem platforme “Budi Svoj” potpuno je novo lice političke scene.

Njegova kandidatura je mnoge iznenadila jer je do sada bio poznat isključivo kao poslovno lice i poduzetnik. Naime, Tušak je vlasnik poznatog lanca pekarni Tušak i prema javno dostupnim podacima, Tušak dobro posluje i zapošljava 50 ljudi.

Za Tušaka mnogi kažu da se može povući paralela s njim i Karlom Starčevićem koji je također uspješni poduzetnik. Također, i njegov zamjenik Tino Ostović je poduzetnik i direktor Hotela Zvonimir iz Otočca.

Je li došlo vrijeme kada će Lika odabrati ostvarene ljude koji dolaze iz realnog sektora ili već poznata lica koja žive isključivo od politike, ostaje tek za vidjeti.

Total
4
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts