FANTAZMAGORIJE DR. MIRJANE VRKLJAN – RADOŠEVIĆ

“Treća, ali nažalost i dalje jedna od istih opcija je sadašnji gradonačelnik Karlo Strarčević. Uspješno je razgolitio moćni HDZ u Gradu Gospiću, ali svoju veliku energiju, osobito zadnjih godinu dana, nije utrošio na razvoj Gospića nego se aktivno i srčano, po gradskim podrumima, uključio u bespoštednu borbu Poli i Lipo, vodeći i sam politiku daljnjeg razdora društva u gradu.” 

Da nije komično, bilo bi tragično. Može i obrnuto. Ova izjava dr. Mirjane Vrkljan – Radošević, krležijanski rečeno, mogla bi u rubriku – onkraj zdrave pameti ili na rubu pameti. Krenimo redom: kaže, NAŽALOST, dok je Starčevićev mandat pokazao NA SVU SREĆU što je 2017. dolaskom na mjesto gradonačelnika doslovno SPASIO Gospić. Napravio je oštar rez – nema više kriminala, ića i pića ili lokanja i žderanja na račun poreznih obveznika, vulgarnog uhljebljivanja pajtosa i podobnih, štetnih ugovora, falsificiranja i spaljivanja (što drugo?) dokumentacije koja bi teško kompromitirala i do kosti razgolitila Krmpotićev mandat pod Milinovićevom dirigentskom palicom, nema više fiktivnih tvrtki za isisavanje novca, nema bankovnih kartica za najbliže gradonačelnikove ljude, i bio je to  jedan od prvih Starčevićevih poteza. Očito je, ne znate ili ne želite znati što je Karlo Starčević uradio u posljednjih godinu dana. Da je samo Teslu vratio u Gospić i skinuo jednu veliku, ružnu hipoteku s Grada Gospića, bilo bi – skoro dovoljno. Ali, učinio je puno više. Nažalost, vaša dioptrija je pomalo iskrivljena. Van domašaja realnosti. Uostalom, zar vas Karlo Starčević nije uveo u političke vode? 

“Gradski podrumi” i politika “daljnjeg razdora” notorna su laž i zlonamjerne insinuacije. Jer, kada svoga sugovornika ili partnera u nekom projektu pozove u “gradski podrum” – Karlo Starčević izvadi svoj novčanik i plati račun. Kakva je navada dr. Vrkljan-Radošević u sličnim situacijama? Bilo bi zanimljivo znati plaća li i ona iz svoga novčanika. Nadalje, iz gradskog proračuna Karlo Starčević nije osobno potrošio niti jednu lipu! Stipendira studente i pomaže sirotinju. Gdje ovo svrstava doktorica? U sukob interesa, gradske podrume ili razdore?

Što se tiče “daljnjeg razdora” još je jedna blasfemna rečenica jer, Karlo Starčević uvažava sposobne i pametne, marljive i poštene(!) ljude i po tom ključu je birao i odabrao svoje suradnike. Ne zamara se nebulozama – tko je u kojoj stranci. Da, uvijek se oštro i bez pogovora postavljao prema kriminalu i neradu i tu je unio veliki razdor prema praksi koja je zaživjela 90-ih i trajala do 2017. Ako su to doktorice vaši jedini argumenti ( možda je u pitanju predizborna nervoza ili groznica) pametnije bi bilo da ste šutjeli. Mudrije. Postoje argumenti i neporecive činjenice. Vi ste odabrali malograđansko rekla-kazala. Najgore u cijeloj priči je što vi znate istinu. 

Na Ljubovu smo čuli vaš program: taksativno nabrajanje 101 projekta bez imalo realnih temelja, kao i obraćanje svim dobnim skupinama od 7-77 godina. Doista, nikoga niste ispustili. 

Međutim, osim nešto htjeti, treba znati i moći. Neupitno je, vi želite. Znate li i možete odgovoriti izazovima položaja gradonačelnika, drugo je pitanje…

Vaše nabrajanje lijepih želja ad infinitum na Ljubovu nije nikakvo rješenje, nikakav plan i program. Slatkaste, bucmaste, pekmezaste, isprazne i otrcane fraze od prevelike uporabe, ne drže vodu ni do kraja vašeg govora. Poruke umotane u celofan ne trebaju žiteljima Gospića. Njima trebaju konkretne akcije. Nisam siguran da vi to možete učiniti. 

Nemojte biti na tragu veleučenog, nadasve urbanog demografa,  čiji plan i program glasi – loš gradonačelnik, obmane i jeftina demagogija. To je njegov domet. Limitiranost nije problem dok se ne počne postavljati mesijanski, s nastupom u kost političkog protivnika. 

I na kraju: dosad sam smatrao da ste pristojna dama. Barem u komunikaciji. Pa i onoj političkoj. Predizbornoj. Nažalost, više vašu nego moju, bio sam u zabludi. 

                                                                                                                                            Mirko Kalanj

Total
4
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts