BRAVO GOSPIĆ, BRAVO GOSPIĆANI – GOSPIĆ NAGRADIO STARČEVIĆEV MANDAT, BRILJANTNA POBJEDA DANIJELA TUŠAKA

Iza nas je prvi krug lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, i nakon ovih izbora ostaje dojam – Gospić je politički sazrio. Vrlo uspješan mandat gradonačelnika Karla Starćevića i njegove zamjenice Kristine Prša, birači su prepoznali i skoro nagradili pobjedom u prvom krugu. Za pobjedu je nedostajalo 176 glasova. To je najbolji odgovor njegovim oponentima, onima ili onome koji nije prezao upotrijebiti i nečasna sredstva kako bi se domogao političke pobjede. Danijel Tušak novo je lice na ličkoj političkoj sceni i zato je njegova pobjeda u Gradu Gospiću, gdje je ostavio  iza sebe aktualnog ( još malo) župana i Petryja, uistinu pravo političko osvježenje i dokaz kako su, napokon, Ličani postali zreli i odgovorni birači, prepoznajući Starčevića, Pršu i Tušaka kao ljude, koji svojim znanjem, energijom i poštenjem, jedini mogu izvući iz gliba Gospić i Županiju, u kome su tavorili 20-ak godina i u kome su ih tlačile bolesne ambicije, samovolja, zastrašivanje, neznanje, nerad i lopovluk. Taj otužni niz prekinuo je Starčević 2017. godine. Tušak nikako ne bi smio biti razočaran što ne ide u drugi krug, jer je na startu svoje političke karijere ostvario  pobjedu  – brojem glasova i povjerenjem. I dok broj glasova može ponekad biti relativna varijabla, povjerenje ljudi najveća je politička nagrada, kako za gradonačalnika i njegovu zamjenicu, na poseban način, ovog trenutka – za Danijela Tušaka.

U jednom od prvih govora 2017. Karlo Starčević je rekao – naš Gospić, naša budućnost. I tada je poveo Gospić na svježi “politički zrak” koji se itekako osjetio i ovih dana. Tu atmosferu nisu mogli pomutiti ni posljednji trzaji i smicalice župana na odlasku…ili trivijalno, opskurno i bezočno laganje “najposjećenijeg ličkog portala”. 

Nakon nedjeljnih izbora Starčević je zahvalio “svakom ponaosob za ovih 3042 glasa. Hvala vam što ste prepoznali naš rad, volju i trud za grad kojeg volimo. Hvala vam što niste nasjeli na objede, laži, uvrede, netočne sudske presude i izmanipulirane ankete.”

Istina i poštenje jači su od svega. To nam zorno svjedoči 2691 glas za Gradsko vijeće, 2114 (!) glasova za Danijela Tušaka. Gradonačelnik se posebno zahvalio Nezavisnoj listi mladih – Gospić.

Gospić je ovih dana  zaživio novim poletom, vidjela se radost na licima ljudi. Gospić je radostan, pun povjerenja i novih obzora nade. Napokon je siguran i svoj na svome. 

                                                                                                                                          Mirko Kalanj

Total
5
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts