30. godina od ubojstva policijskih službenika u Žutoj Lokvi

Foto: MUP

Jučer, 24. kolovoza 2021. godine u Žutoj Lokvi kod Spomen obilježja – kapelice poginulim hrvatskim braniteljima obilježena je 30. godišnjica pogibije četvorice policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac, Policijske ispostave Brinje.

Uz preživjelog kolegu Darka Murata, najužu obitelj poginulih policajca Dragutina Toljana, Zdravka Vukovića, Vinka Krznarića i Milana Vranića, obilježavanju 30. godišnjice prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović u pratnji načelnika Policijske uprave ličko-senjske Zorana Zdunića.

Potpredsjednik Vlade i ministar Božinović je zajedno s obitelji i članovima obitelji poginulih policajaca, načelnikom Policijske uprave ličko-senjske Zoranom Zdunićem, predstavnicima braniteljskih udruga, izaslanicom predsjednika Hrvatskoga sabora Anitom Pocrnić-Radošević, državnim tajnikom u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darkom Nekićem te predstavnicima Ličko-senjske županije i općine Brinje, županom Ernestom Petryjem i načelnikom Općine Brinje Zlatkom Fumićem, položio vijence i upalio svijeće na Spomen obilježju.

Obilježavanje je završeno Svetom misom zadušnicom za poginule policijske službenike koju je predvodio velečasni Josip Tomljanović, župnik Župe UBDM u Brinju.

U izjavi ministar Božinović je istaknuo da je ubojstvo četvorice hrvatskih redarstvenika u srcu Like označilo početak oružane agresije.  „To nam potvrđuje da je hrvatska policija na početku rata bila prva organizirana sila koja se suprotstavila neprijatelju, koja nije pokleknula, a upravo zbog hrabrosti hrvatskih policajaca stvorene su okolnosti u kojima je narasla hrvatska vojska. Upravo ovim ljudima koji su na početku rata 1991. godine položili svoje živote možemo, trebamo i stalno ćemo dolaziti i zahvaljivati na njihovoj žrtvi koja nam je omogućila život u vlastitoj, demokratskoj hrvatskoj državi.“     

Izvor: PU ličko-senjska/Foto: MUP

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts