Svađa oko interneta: “Čuvamo radno mjesto za Darka Milinovića”

NAKON što je Nikola Šimunić, kandidat stranke LiPO za gradonačelnika Gospića, održao konferenciju na kojoj je ukazivao na probleme trenutnog gradonačelnika, Starčević mu je danas odgovorio.

Prva se tema odnosila na Dječji vrtić u Gospiću. Naime, odlukom Stožera Civilne zaštite grada Gospića od 29. ožujka preporučeno je roditeljima da svoju djecu ne šalju u vrtić na naredna dva tjedna. Šimunić kaže da je većina roditelja ovu preporuku poslušala, no nakon dva tjedna tim istim roditeljima su došle uplatnice na puni iznos cijene za dječji vrtić.

Starčević je na ovo odgovorio kako je cijena vrtića njegovim dolaskom u Gospiću jedna od najpovoljnijih u Hrvatskoj i da su cijenu spustili za 60% u odnosu na prije.

Druga tema je projekt širokopojasnog interneta koji zajedno provode gradovi Gospić, Otočac i općina Plitvička Jezera. Projekt nije ni počeo, a u pozadini se grade afere, smatra Šimunić i dodaje da su afere vezane uz trgovačko društvo Tesla.net koje je u osnivanju, odnosno radi se o uhljebljivanju na mjesto direktora tog novoosnovanog poduzeća. Mladi znanstvenik je očito sam zaključio kako se sprema „uhljebljenje“ aktualnog zamjenika Ivice Tomljenovića.

„Ja smatram da gradonačelnik Karlo Starčević kao kompenzaciju za gubljenje zamjeničke pozicije Ivice Tomljenovića Goluba planira ga uhljebiti na mjesto direktora ovoga društva koje je u osnivanju“- istaknuo je Šimunić.

Karlo Starčević dao je svoj odgovor i na ovu prozivku: “Jest da se osniva tvrtka „Tesla-net“ koja će upravljati širokopojasnim internetom, ali i ovdje je gosp. Šimunić loše informiran. Žalosno je da tako mlad čovjek barata hrpom neznanja. Točno je da mi čuvamo otvoreno mjesto za direktora nove tvrtke, ali sigurno ne za zamjenika Ivicu Tomljenovića koji je i najzaslužniji da smo dobili ovaj projekt ili Branislava Šutića o kome je isto riječ da bi trebao biti direktor. Gosp. Tomljenović ima od čega živjeti, ima dvije tvrtke i nije nikada bio uhljeb. Međutim da pojasnim: mi čuvamo radno mjesto za Vašega mentora Darka Milinovića poslije 16.05.2021 kada više ne bude župan. Njemu će to biti potrebnije radno mjesto nego li Ivici Tomljenoviću ili Branislavu Šutiću.”

Vrlo je i neobično da Šimunića takva navodna politika smeta s obzirom na to da je još 2009. godine tadašnji predsjednik općinskog SDP-a Perušića, Vladimir Orešković, za poslovni.hr izjavio:

“Ovdje se doslovno ni posao čistačice ne dobiva bez odobrenje HDZ-a na čelu s Milinovićem. Javna je tajna da su nakon izgradnje autoceste posao mogli dobiti samo politički podobni i oni koji su platili.”

Za pretpostaviti je da je u to vrijeme Šimunić bio dosta mlad i da ne zna načine na koji je njegov mentor Milinović djelovao u svojoj političkoj prošlosti.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts