U KIC – U GOSPIĆ ODRŽANA RADIONICA NA TEMU „KRITICNI FAKTORI USPJEHA”

Grad Gospić u suradnji s poduzećem Poslovni biro iz Rijeke organizirao je jučer u Kulturno informativnom centru radionicu na temu „Kritični faktori uspjeha”. Predavač Boris Debelić, koji je inače i direktor riječkog poduzeća Poslovni biro istaknuo je kako poduzetnici najčešće misle kako su financije najčešći problemi u poduzetništvu. Ali takoder postoje i drugi jednako kritični problemi s kojima su se upoznali sudionici današnjeg predavanja. U sklopu ove informativne radionice predstavljeni su osnovni računovodstveni pojmovi, obveze vođenja poslovnih knjiga prema Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o računovodstvu, porezna politika RH, te porezne promjene u primjeni od 2021. godine. Zanimalo nas je kako se poduzetništvo nosi s ovom korona krizom, na što je Debelić odgovorio:

“Neki su prošli odlično kao proizvođači maskica, lijekova, hrane dok su neki prošli malo teže, ugostitelji, smještajni turizam i slično. Ja mislim da smo svi zajedno nešto i naučili, pa ćemo izvući nekakva socijalna i druga iskustva koja su nedostajala, a itekako su važna i u poduzetništvu.
Poruka poduzetnicima jest da ne treba odustajati, uz trud i rad uspjeh će svakako doći.”

Održavanje radionice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj a za poduzetnike je prisustvovanje radionici bilo besplatno.

Izvor: Radio Gospić

Total
0
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts