Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 25 prekršaja nevezanja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Korenici kod 61-godišnjaka iz Gradine Koreničke (2.07 g/kg).

U tjednu prije, u Perušiću je zaustavljen i 21-godišnjak iz Delnica koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačke registracijske oznake prije stjecanja prava na upravljanje (bez položenog vozačkog ispita). S obzirom da je pokazivao vidne znakove alkoholne poremećenosti ponuđeno mu je alkotestiranje, što je odbio. Kako je isti recidivista u činjenju prometnih prekršaja, on je uhićen, te je uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud. Proglašen je krivim i određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Gospiću. 

Vozači se još jednom mole da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, te da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts