Rezultati akcija u prometu tijekom proteklog vikenda

Tijekom vikenda evidentirano je 8 prometnih nesreća i sve su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (6), Korenice (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom periodu utvrđen je 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 8 prekršaja isteka važenja prometne dozvole i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je u nedjelju na autocesti A-1, između Svetog Roka i Jadove, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 66-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Izvor: PU ličko-senjska

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts