Prilikom oranja građanin pronašao topovsko zrno, drugi dragovoljno predao automatsku pušku i streljivo

Izvor/Foto: PU ličko-senjska

U petak je građanin dojavio da je u Donjoj Dubravi prilikom oranja pronašao minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o topovskom zrnu koje je najvjerojatnije zaostalo iz Domovinskog rata. S obzirom da je zrno bilo u vidno oštećenom stanju i nije bilo sigurno za daljnji transport, isto je uz poduzimanje svih mjera sigurnosti uništeno.

Skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.
 

U subotu je građanin s područja Općine Plitvička Jezera dragovoljno predao automatsku pušku i 11 komada streljiva call. 7,62×25 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts