Pet prometnih nesreća tijekom vikenda

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u Otočcu.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Otočca (1) i Donjeg Lapca (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
 
U tom periodu utvrđeno je 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.
 
Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 11. travnja u Otočcu, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.61 g/kg).
 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 222km/h izmjerena je u petak, 9. travnja, na autocesti A-1, u smjeru juga, između Ličkog Osika i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kod 34-godišnjeg slovenskog državljanina i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji su upravljali osobnim automobilima. Oni su  kažnjeni novčanim kaznama, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Izvor: PU Ličko-senjska

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts