Osumnjičen za računalnu prijevaru

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 44-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare.
On se sumnjiči da je u prosincu 2020. godine i siječnju 2021. godine u više navrata neovlašteno podigao novac s bankomata i oštetio 63-godišnjaka iz Otočca za ukupan iznos od 20 tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu se dostavlja posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Pročitajte savjete PU Ličko-senjske županije:

Kako bi spriječili ovu vrstu kaznenih djela, građanima savjetujemo da ne uručuju svoje osobne dokumente, a posebice bankovne kartice s pinovima, drugim osobama! Čuvajte karticu jednako kao i gotovinski novac te je nikada ne ostavljajte bez nadzora. Ne odgovarajte na telefonske upite neznanaca i ne popunjavajte obrasce koje zaprimate elektronskom poštom kojima se traže detaljni podaci o kartici, broju i stanju računa.
 
Također savjetujemo:

  • karticu i PIN uvijek držite odvojene i čuvajte od neovlaštenih osoba;
  • prilikom dolaska na bankomat, pažljivo pogledajte otvor za karticu, tipkovnicu i kućište bankomata. Ukoliko primijetite nešto neobično, odnosno oštećenja, dodatno postavljenu opremu ili uređaje, nemojte koristiti bankomat, već o tome odmah obavijestite banku i policiju;
  • prilikom unošenja PIN-a obavezno drugom rukom zaklonite tipkovnicu;
  • ukoliko bankomat zadrži vašu karticu, odmah obavijestite banku i budite oprezni s nepoznatim ljudima koji vam nude pomoć.Ukoliko ste oštećeni kaznenim djelom, odmah obavijestite banku i policiju na broj 192.
Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts