Zaključci Stožera civilne zaštite Grada Gospića: predložene nove mjere

Na temelju porasta broj oboljelih od COVID-19 na području Grada Gospića, Stožer civilne zaštite Grada Gospića predlaže sljedeće mjere:

  1. Prelazak svih osnovnih i srednjih škola na Model C u trajanju od 2 tjedna.
  2. Zabranu svih treninga u zatvorenim prostorima uz iznimku klubova koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji, u prvo rangu u juniorskoj konkurenciji u ekipnim sportovima na nacionalnoj razini, kao i u konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnoj razini u najvišem rangu liga u sastavu natjecanja. Iznimka su i treninzi i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja.
  3. Zabranu rada teretana, fitnes centara, sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru.
  4. Zabranu rada dječjih radionica i igraonica.
  5. Zabranu održavanja profesionalno-umjetničkih izvedbi i programa, kino projekcije te izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima.

Predložene su i preporuke poslodavcima da se uvede rad u dvije smjene, ako je moguće u odvojenim prostorima koje je potrebno redovito prozračivati. Preporuka je dana i roditeljima koji imaju mogućnost osigurati skrb za najmlađe da ih ne šalju u vrtić u narednom razdoblju od 2 tjedna.

Zaključci su upućeni Stožeru civilne zaštite Ličko-senjske županije na daljnje postupanje.

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts