Uspješno provedeno cijepljenje građana protiv COVID-19 u Gospiću

Jučer je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću od 15 do 18 sati u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije provedeno organizirano cijepljenje građana, točnije prosvjetnih djelatnika. Kako nam je rekao voditelj Odjela za epidemiologiju ZZJZ Gospić dr. Ivan Stanić zadovoljni su odazivom te se sve odvijalo u najboljem redu.

“Prijavilo se otprilike 180 ljudi, sa područja Županije, osim grada Novalje i grada Senja koji će se cijepiti u svojim domovima zdravija. Nastojimo upravo putem ovih punktova obuhvatiti što veću moguću populaciju prioritetnih skupina unutar treće faze cijepljenja, a to su nam prvenstveno bile odgojno obrazovne ustanove, njihovi djelatnici, iza toga su naravno žurne odnosno hitne službe poput policije, vatrogasaca, onih koji se do sada nisu cijepili i isto tako, kako smo svi svjedoci ovih dana djelatnici u turizmu.”

Najavio je kako im pristižu veće doze cjepiva u narednim tjednima: ,,Postotak procijepljenosti se intenzivirao i ako sve bude po planu i odaziv građana bude zadovoljavajuć mi bi svakako trebali imati jedno mirnije ljeto i puno mirniju jesen nego što je bila ova protekla — rekao je za kraj dr. Stanić.“

Izvor: Radio Gospić

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts