Upute za upis djece u Dječji vrtić “Pahuljica” putem sustava e-Građani

Ove godine Dječji vrtić Pahuljica digitalizirao je proces upisa te na taj način omogućuje upis djece u dostupne programe odgoja i obrazovanja putem sustava e-Građani.

Na ovaj način omogućuje se pokretanje jedinstvenog zahtjeva i potpuna obrada, a usluga je dizajnirana na način da se uvažavaju posebnosti koje je osnivač odredio kod postupka provođenja upisa (primjerice: posebni kriteriji, prednosti pri upisu i sl.). Ovim sustavom se ostvaruje administrativno rasterećenje roditelja/skrbnika, budući da za prijavu više nije potrebno donositi razne potvrde (poput rodnog lista djeteta ili potvrde o zaposlenju), već  Sustav te podatke sam povlačiti iz odgovarajućih registara nadležnih državnih tijela koja su do sad građanima izdavala potvrde na svojim šalterima.

UPUTE ZA RODITELJE:

 1. Kreiranje zahtjeva za upis – Vremenski period u kojemu korisnici mogu kreirati i podnositi zahtjev za upis djeteta u ustanovu je  od 25. svibnja do 3. lipnja 2021. Tada će aplikacija biti vidljiva za korisnike usluga vrtića. Upute za korištenje za roditelje nalaze se na stranicama Dječjeg vrtića “Pahuljica”.

 2. Zaključavanje zahtjeva za upis – Dan kad svi kreirani i poslani zahtjevi poprimaju status “Zaprimljen” i šalju se na pregled ustanovama je 4. lipnja 2021. god.

 3. Obrada i evaluacija zahtjeva – Vremenski period u kojemu se obrađuju i evaluiraju zahtjevi. Krajem ovog događaja korisnici mogu u razdoblju od 7. do 17. lipnja vidjeti ostvareni broj bodova.

Za sve potrebne informacije nazovite  tajništvo Dječjeg vrtića na broj telefona  053/572-843.

Izvor: Grad Gospić

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts