U lipnju osnivanje ustanove Razvojnog centra Ličko-senjske županije

Nakon pokretanja projekta Razvojnog centra Ličko-senjske županije, 2017.godine, prošli mjesec je izvršen tehnički prijem zgrade nakon čega su se stvorili uvjeti i za osnivanje ustanove.

Odlukom županijske skupštine pokrenut je postupak osnivanja ustanove 1.lipnja  kada će se imenovati vršitelj dužnosti ravnatelja koji će obaviti poslove osnivanja ustanove nakon čega će se izabrati ravnatelj putem javnog natječaja. Uz ravnatelja ustanova će imati i Upravno vijeće koje će brojiti pet članova. Sastav upravnog vijeća je bio tema rasprave dvojice vijećnika,Ernesta Petrya ( HDZ) koji je zatražio da se jedan član upravnog vijeća imenuje uz reda zaposlenika dok je Milan Mataija (HSP) zatražio da se Gradu Gospiću, kao partneru na projektu, omogući imenovanje jednog vijećnika što je župan dr.Darko Milinović uvažio.

U izgradnju  Razvojnog centra Ličko-senjske županije uloženo je 22,3 milijuna od čega su bespovratna sredstva  Europskih strukturnih i investicijskih fondova trebala iznositi 18,6 milijuna kuna ali će zbog propusta biti umanjena za 3,7 milijuna. Zbog toga će Županija morati osigurati dodatna sredstva.

Za početak rada Ustanove nabavljena je sva potrebna oprema vrijedna oko 2 milijuna kuna koja se odlukom Županijske skupštine prenosi na novu Ustanovu za čiji rad će županija osigurati 400 tisuća kuna.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts