Tko o čemu, k**** o poštenju.

AUTOR: Mirko Kalanj

U sceni kad laku ženu iz naslova pljuneš, što ona uradi? Obriše se, raširi kišobran i ide dalje. Vjerujem da bi puku gospićkom bilo zanimljivo kada bi dr.sc. Nikola URBANI i mlađahni predočio zašto je dobio ŠIMECKI ili ausvajs iz IVE PILARA i ekspresno uhljebnički završio kod mentora. Bez ikakve procedure ili natječaja. Bez pogovora i prigovora, najnoviji doprinos uhljebničkoj hrestomatiji!

Nedavno je zacvilio:”U najmanju ruku je sramotno za naš grad da se župana Ličko-senjske županije nije pozvalo na ovakav događaj. Gradonačelnik na odlasku je podijelio ovaj grad, to je kristalno jasno. Kao građanina Gospića, mene je danas bilo sramota jer su nacionalni mediji bili prisutni. Pa kakvu samo sliku šaljemo o Gospiću?”

U naletu inspiracije odgovorio sam mu, radi se o danu kad je Tesla još jednom osvanuo u Gospiću, citiram sebe: “Nikola URBANI – svakom prema zaslugama. Bilo mi je sažalno vidjeti tebe i tvoga mentora, župana kako poput jazavaca promatrate situaciju: bio si i ostat ćeš POTRČKO. Karlo će OSVOJITI i drugi mandat, na tvoju i mentorovu žalost. Samo si nam još ti do pune sreće falio na govornici! Daj, ne lupetaj, pametniji si kad šutiš. Da, Karlo je “podijelio grad” na lopove u politici i one poštene. Tu je nepopustljiv. Zar nije daleko veća sramota, što ti Nikola URBANI iz ruralnog Bilaja, misliš mentorovom glavom? Gdje ti je stav, ponos i karakter? Vjerojatno odrađuješ mentorove usluge, no to je samo tvoj osobni problem, dakako i tvoje uže obitelji, nikako građana Gospića. Ako ne znaš mentorovu političku prošlost, doista si za žaljenje, ako pak znaš – ostaje jedino gađenje! Kome ti prodaješ ciglu umotanu u svilu i celofan? Časno se povuci i nestani, doslovno si popušio i nikad od tebe političkog materijala. Jednostavno, tvoja limitiranost te zarobila u mentorovom stisku i to je sav tvoj domet.”

Mentor je napravio izbor „po mjeri“: koga može privući, vizualno ili programski, tu je novac jedina ideologija, kabinetsko-štreberski kandidat za gradonačelnika Gospića? Blijed i anemičan nastup, slab govornik, i doista, potrebne su velike doze mazohizma za aklamacije i oduševljenje – tako su nam govorili njegovi intimusi nakon predstavljanja. I što je ostalo nakon toga? Dim i magla. Prava velebitska. Usput, ne ostavlja previše ni dojam urbanosti kao ni mladosti – ta dva pojma bacila su u trans Nikoline fanove. Jednostavno rečeno: Šimunić naprosto nema karizmu, znanje i sposobnosti potrebne za funkciju gradonačelnika. Kao i dr. Mirjana Vrkljan – Radošević, on nešto želi, no osim želje potrebno je ZNATI i MOĆI. Nikola URBANI Šimunić odradit će lutkarsku rolu, no bojim se da će konac pući prije kraja predstave…

Total
2
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts