Rezultati akcija u prometu u Ličko-senjskoj županiji

U ponedjeljak, 08.03., policijski službenici Policijske postaje Senj u redovnoj kontroli prometa u Senju u 10,20 sati zatekli su 45-godišnjaka iz mjesta Krasno, kako upravlja osobnim automobilom gospićke registracijske oznake u alkoholiziranom stanju (1,89 g/kg). Zbog jasne i nedvosmislene namjere da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Isti dan, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, u smjeru Splita, između čvora Perušić i Gospić gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili su 34-godišnjaka iz Omiša, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 228 km/h.
On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, od čega je najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena kod 32-godišnjaka iz Otočca (1.42 g/kg) koji je ujedno prouzročio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

Još jednom molimo sve čitatelje na odgovorno ponašanje u vožnji i pridržavaje prometnih propisa.

Total
0
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts