Poznati iznosi COVID dodatka za umirovljenike

Vladaje donijela odluku kojom će se umirovljenicima isplatiti jednokratno novčano primanje radi ublažavanja posljedica uzrokovanih epidemijom Covida-19.

Onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja između 1500 i 2000 kuna isplatit će se jednokratno novčano primanje od 900 kuna. Za korisnike kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja od 2000 do 3000 kuna, iznos jednokratnog novčanog primanja iznosit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna.

Pravo na jednokratni, tzv. covid dodatak imaju umirovljenici, korisnici mirovine iz obveznog mirovinskog osiguranja, zatečeni u isplati mirovine za mjesec ožujak 2021., ako im ukupna mjesečna mirovina ne prelazi limit od četiri tisuće kuna te ako nisu zaposleni.

Covid dodatak bit će isplaćen u dva navrata – koncem travnja za korisnike mirovine koji primaju samo mirovinu iz Republike Hrvatske te u srpnju za korisnike inozemnih mirovina te za one kojima rješenja za pravo na mirovinu bude doneseno naknadno, prenosi tportal.

Iako HDZ negira da je riječ o dijelu predizborne kampanje, Index.hr prenosi mail koji je procurio iz HDZ-a u kojem se članove poziva da umirovljenicima upravo pričaju o COVID dodatku.

“U prilogu (PDF) vam šaljem informaciju o vladinom covid-dodatku za umirovljenike – za najranjiviji sloj našega stanovništva te vas molim da informaciju komunicirate sa svima onima u vašem okruženju na koga se ona odnosi”, zaključuje Milas u mailu HDZ-ovcima. 

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts