Posljedice Uskrsa: mali vrhunac u broju slučajeva

“Sada imamo jedan mali vrhunac, možda je to refleksija Uskrsa. Nadamo se da će ukupan broj ipak biti silazni u odnosu na onaj jedan dan prije Uskrsa, kad smo imali preko 600 novooboljelih u PGŽ-u. Znamo da val kao na moru zapljusne bolnicu s vremenskim odmakom”, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić za RTL.

ČLAN vladina Znanstvenog savjeta Ozren Polašek također je za RTL govorio o trenutnoj epidemiološkoj slici u Hrvatskoj te navodi kako se nada da je uistinu riječ o vrhuncu, iako postoje modeli prema kojima možemo očekivati povećanje brojki. Ipak, iskazao je nadanje da su modeli krivi i da ćemo vidjeti smirivanje situacije.

Dijana Mayer, epidemiologinja HZJZ-a, gostujući u emisiji Studio 4 na HRT-u također se osvrnula na predviđanja, pri čemu je rekla da je bitno da nemamo eksponencijalni rast.

“S obzirom na praznike i okupljanja, brojke rastu. Zove li se to vrhunac 3. vala, početak 3. vala, bitno da je situacija pod kontrolom i da nemamo eksponencijalni rast, da nam se brojke preko noći ne poduplaju. Kako nam raste broj novooboljelih, oni pune zdravstveni sustav. Što je veći broj hospitaliziranih, nažalost, jedan dio završi na respiratoru i završi letalno”, rekla je Mayer.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts