Otvorenje Razvojnog centra u Gospiću

KRAJEM KOLOVOZA 2017.godine Ličko-senjska županija kao nositelj projekta „Razvojni centar Ličko-senjske županije“ sklopila je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Razvojni centar Ličko-senjske županije vrijedan 19 milijuna kuna od čega je 18,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nakon nešto više od četiri godine od potpisivanja ugovora održano je svečano otvorenje i završna konferencija Razvojnog centra. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 19 milijuna kuna, pri čemu su to većim dijelom bespovratna sredstva  financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Partneri na ovom Projektu su Grad Gospić i Razvojna agencija Ličko-senjske županije LIRA, a suradnici Poduzetnički  inkubator BIOS d.o.o. Osijek, Općina Plitvička Jezera, Općina Perušić, Općina Udbina, Općina Brinje, Veleučilište „Nikola Tesla“ Gospić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, istaknula je načelnica županijskog Odjela za gospodarstvo Ana Rukavina Stilinović.

Centar se nalazi u nekadašnjoj vojarni u Pazariškoj ulici u Gospiću koju je Grad Gospić za potrebe izgradnje Centra darovao a danas se na površini od 1.701,85 m2 nalaze prostorije proizvodnog pogona za preradu voća i meda, za punjenje i preradu meda te laboratorij za fizikalne analize s pratećim skladišnim prostorima i rashladnim komorama.

Župan dr. Darko Milinović zahvalio se na partnerstvu Ličkoj razvojnoj agenciji LIRA i Gradu Gospiću te je naglasio važnost ovog projekta u razvoju ličko-senjske županije te je podsjetio na statističke pokazatelje o razvijenosti Ličko-senjske županije.

Dolaskom u Centar svaki poduzetnik, ili oni koji to žele postati, u najkraćem vremenu dobit će sve informacije i stručnu pomoć koje će im pružiti visoko obrazovani zaposlenici, poručio je župan Milinović.

Uz predstavnike svih gradova i dijela ličkih Općina bio je i dopredsjednik Središnje agencije za financiranje projekata EU Zvonimir Marić i Ines Vrbanec zaduženi za kontrolu projekta Razvojnog centra.

Total
0
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts