Osvrt na otvaranje Poduzetničkog centra

Vode su se uzburkale između starog  (stranke Lipo) i novoga HDZ-a oko otvaranja Poduzetničkog centra u Gospiću. Koga tu kompetentnoga pitati i ima li itko kompetentniji od gradonačelnika Gospića Karla Starčevića, između ostalog i jednoga od vodećih poduzetnika u Gospiću.

Gradonačelnika smo zamolili za komentar na optužbe bivšeg župana Milinovića koji optužuje današnjega župana g. Petryja da je Poduzetnički centar već otvoren 08.03.2021 godine.

 „Netko je tu pobrkao lončiće i ne zna proceduru vezanu za EU fondove. Naime svaki projekt u kojem se koriste sredstva EU fondova mora imati početnu i završnu konferenciju. Početna konferencija je uoči otvaranja radova a završna po završetku projekta kako bi se prezentiralo što će se graditi i na kraju što se napravilo sa novcem iz EU fondova. Dakle, 08.03.2021 je tadašnji župan g. Milinović u stisci izborne kampanje, u neznanju ili mu je netko čak i podvalio, napravio izborni skup otvaranjem Poduzetničkog centra previdjevši da je prije toga trebao organizirati Završnu konferenciju. Naglašavam da g. Milinović nije imao dovoljno znanja voditi takav projekt, a to je i vidljivo iz stanja u Županiji koja je po svim parametrima na posljednjem mjestu u Hrvatskoj. Stoga se moramo upitati: kako otvoriti nešto što službeno ne postoji. Gdje je bila registracija ustanove, gdje je ravnatelj, gdje je Upravno Vijeće. To bi sve trebao znati g. Milinović, ali je vjerojatno u žaru borbe za drugi mandat to previdio. Zahvaljujući g. Danijelu Tušaku obavljene su sve procedure oko Završne konferencije, izbora ravnatelja, otvaranja Centra i početka rada. Ovo otvaranje Centra nije predizborno hvalisanje već stvarni početak e služiti ničemu pošto je nedobro zamišljen, nestručno projektiran i dakako na takav način i sagrađen. Međutim u planu i programu Predsjednika Upravnog Vijeća Danijela Tušaka i ravnatelja g. Mile Milkovića je vidljivo da će sa preuređenjem i nadogradnjom Centar postati servis poduzetnicima i generator razvoja Gospića. Ako se ostvari kvalitetna suradnja Centra i Vlade RH tj. Premijera Plenkovića koji je obećao pomoć kao i resornih ministarstava a nema razloga da ne, Centar postaje stožerna gospodarska institucija Gospića i Županije Ličko-senjske za razvoj strateške proizvodnje tj. poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane kao strateškog proizvoda. Sve do sada je razvoj gospodarstva u Lici bio šarlatanija kao produkt neznanja dosadašnjeg vodstva u Županiji, ali postavljanjem na čelo Centra g. Danijela Tušaka i g. Milu Milkovića je najbolje što se dogodilo zadnjih dvadesetak godina u ličkom gospodarstvu – odgovorio je Karlo Starčević.“

Total
45
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Related Posts