Odavanje počasti Josipu Joviću i obilježavanje akcije „Plitvice“

Povodom 30. obljetnice akcije ”Plitvice” i pogobije Josipa Jovića, Policijska uprava Ličko-senjske županije objavila je emotivan tekst i najavu odavanja počasti:

“30. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika – Hvala im na slobodi, miru i nadahnuću dobivenom kroz njihova hrabra i odvažna djela

To hladno jutro prije 30 godina, braneći svoju Domovinu od agresora, Josip Jović žrtvovao je i dao ono najvrjednije što je imao – SVOJ MLADI ŽIVOT!

31. ožujka 1991. godine herojsko srce tada 22-godišnjeg Josipa Jovića prestalo je kucati. Iako osjećamo neopisivu tugu i neizrecivu bol zbog herojskog stradavanja našeg Josipa i svih kolega koji su položili svoje živote na oltar Domovine, istovremeno osjećamo i ponos zbog njihove hrabrosti i ljubavi prema Domovini, jer su doprinijeli ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda za vlastitom državom.

U novijoj povijesti nije poznato da je igdje u svijetu policija odigrala tako značajnu ulogu u stvaranju i obrani svoje države kao što je to učinila hrvatska policija, koja je bila nositelj obrambenih aktivnosti prve godine Domovinskog rata.

Vjerujemo da se mnogi suborci, branitelji i građani Lijepe naše na dan pogibije Josipa Jovića žele pokloniti njegovoj žrtvi i odati mu počast.”


 
PU Ličko-senjska obavještava kako je  Hrvatska radiotelevizija na programu HRT4 osigurala izravan prijenos odavanja počasti danas u jutarnjim satima.
 
Zbog važećih epidemioloških mjera koje imaju za cilj spriječiti širenje novog Koronavirusa,  u srijedu, 31. ožujka, nažalost, nisu moguća istovremena okupljanja većeg broja osoba podno spomenika prvoj žrtvi Domovinskog rata na Plitvicama.
Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts