NOVALJA: Sva djeca u prvoj smjeni do kraja 2022. godine?

U OSNOVNOJ ŠKOLI A.G. Matoša Novalja, jučer je u Gradskoj vijećnici održan sastanak župana Darka Milinovića i gradonačelnika Anta Dabe s ravnateljem škole Aleksijem Škuncom te predstavnicima Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja i sindikalnog povjerenika.

Na sastanku je razmatrana problematika dvosmjenskog rada u osnovnoj školi A.G. Matoša u Novalji. Zaključeno je rješenje koje omogućuje svim učenicima pohađanje nastave u jednoj smjeni, odnosno nadogradnja dijela postojeće zgrade s dvije etaže i novih 8 učionica.

Svjesni činjenice da su vrlo male mogućnosti EU financiranja projekta nadogradnje zgrade škole, sudionicima sastanka jasno je prezentiran projekt nadogradnje čiju realizaciju sporazumno preuzimaju Županija Ličko-senjska i Grad Novalja.

I župan Darko Milinović kao i gradonačelnik Ante Dabo obvezali su se, da će temeljem zajedničkog sporazuma u proračunu za 2022. g. osigurati sredstva za realizaciju ovog projekta te su uvjereni da će nadogradnja novih cca 600 m2 prostora biti završena do kraja 2022. g. i da će svi učenici za godinu i pol dana biti u mogućnosti pohađati nastavu u jutarnjoj smjeni.

Total
4
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts