Nova biciklistička odmorišta u Ličkom Novom i Velikom Žitniku

S ciljem da se obogati javna cikloturistička infrastruktura Grad Gospić prijavio je projekte biciklističkih odmorišta na javni poziv Ministarstva turizma i sporta za financiranje iz Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini.

Od predloženih projektnih prijedloga za financiranje prihvaćeni su:

  1. Uređenje i opremanje ciklo odmorišta u Ličkom Novom nalazi se na ruti biciklističkih staza „Rizvanuša6“ i „Jadovno8“, te u sklopu krajobraznog uređenja na biciklističkoj ruti Jasikovac – Žabica – Lički Novi – Rizvanuša – Brušane – Lički Novi – Podoštra – Put hrvatske garde – Kaniška – Jasikovac.

Prema projektu obnovit će se šterna/bunar, pojilište i plato, izvesti zemljani i građevinski radovi, postavit travnjak i oprema odmorišta – stalak za popravak bicikala, stalak za bicikle, pametna klupa, drvena klupa, kanta za otpatke i info pano.

  1. Biciklističko odmorište u Velikom Žitniku koje se nalazi na stazi Velikana 1. (Gospić – Smiljan – Veliki Žitnik – Gospić).Projekt uređenja i opremanja prijavljen je na inicijativu Biciklističkog kluba Gospić. Uz suglasnost OŠ Dr. Ante Starčevića Pazarište-Klanac koja je vlasnik zemljišta postavit će se urbana bike oprema: nadstrešnica s dvije klupe i 8 stalaka za bicikle, solarni set, stanica za popravak bicikala, koš za otpatke i info pano.

Prateći europske trendove u kojima aktivni turizam ima sve više ljubitelja svrha projekata je unaprjeđenje biciklističke infrastrukture, turističke kvalitete i sadržaja namijenjenih cikloturizmu, te povećanje zadovoljstva cikloturista ponudom na području Gospića i stvaranja novog turističkog proizvoda.

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts