Najavljen novi kandidat za župana! Danijel Tušak kreće u utrku u sklopu platform ”Budi svoj”

Danas su se na konferenciji u 11:00 predstavili kandidati za župana i dožupana platforme ”Budi svoj” – Danijel Tušak, vlasnik Pekara Tušak i Tino Ostović, vlasnik Hotela Zvonimir iz Otočca.

Oboje rođeni Gospićani, navode kako su imali sreće da su ih čekali obiteljski poslovi po povratku u Liku nakon studija.

Danijel Tušak objasnio je što ga je potaknulo da uđe u politiku. Navodi kako je posljednjih nekoliko godina politička klima takva da se o politici može otvoreno pričati, hvaliti i kritizirati, što objašnjava uspjesima Karla Starčevića kao gradonačelnika Gospića koji potiče transparentnost u radu unatoč preprekama od strane političkih suparnika. To je potaknulo i njega da se priključi platformi koju je zasnovao Karlo Starčević u namjeri da Liku pretvore u područje slobodnog mišljenja i gospodarskog napretka.

Kako navodi Tušak, svi kandidati imaju bogato poslovno i životno iskustvo, a okruženi su i mladim, visokoobrazovanim ljudima te im je cilj svojim poduzetničkim iskustvom unaprijediti gospodarstvo i na taj način potaknuti demografsku obnovu i stati na kraj lažnim obećanjima protukandidata koji su se ”imali prilike dokazati”.

Objasnio je i značenje slogana ”Budi svoj’‘:

”Zato što smo skupina ljudi koji su naučili misliti svojom glavom, bez čekanja pomoći s neba, i koji nisu dopuštali da im netko drugi nosi glavu. Kao takvi odgovaramo samo narodu i nismo se u politiku uključili zbog vlastite koristi i egzistencije. Svi smo se već dokazali na svojim poljima i sada se osjećamo pozvanima uključiti u neophodne političke procese i promjene.”

Total
5
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts