Milinović se kitio tuđim perjem, Starčević mu odgovorio: “Nisi ni znao da se mlinica obnavlja jer tada nije bila kampanja pa ti to nije bilo važno.”

Prije nekoliko dana na ličkom portalu Lika Online izašla je vijest kako je stranka LiPo posjetila Ribnik, gdje ih je između ostalog dočekao i predsjednik mjesnog odbora Ribnik Željko Dukovac te istaknuo kako su on i doktor Milinović osigurali obnovu mlinice koja je danas turistička atrakcija. Kako doznaje Lička poveznica, danas u utorak je gosp. Dukovac u razgovoru sa gradonačelnikom Starčevićem opovrgnuo da je išta izjavio za Lika-online u svezi mlinice. Nema razloga ne vjerovati g. Dukovcu, što znači da se netko tko ne govori istinu ulovio u veliku lažu.

Na taj članak gradonačelnik Gospića nije ostao u tišini te je želio još jednom javno izraziti točne sudionike projekta obnove mlinice, a to su Grad Gospić i Ministarstvo kulture. Uputio je zahtjev za objavom reakcije na članak koji je uvažen te prenosimo njegovu reakciju koja je danas objavljena na istom portalu u cjelosti:

“Poštovani gospodine Jurković, 

u skladu s člankom 40. Zakona o medijima, a koji izričito propisuje da svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su  povrijeđena njegova prava ili interesi, zahtijevam objavu reagiranja na članak objavljen na Vašem portalu Lika-online 18. travnja 2021. godine pod naslovom „Stranka LiPO ne posustaje s aktivnostima. Milinović, Šimunić i Zorić u Ribniku“, kao i na drugim publikacijama na kojima ste objavili navedeni tekst.

Ovim putem reagiram na netočnu izjavu, odnosno bezočnu laž predsjednika mjesnog odbora Ribnik g. Željka Dukovca koji dobro zna tko je obnovio mlinicu, a navodi kako su on i dr. Milinović osigurali obnovu mlinice. Pitam se koji su razlozi za lažne konstatacije, možda dodvoravanje stanovnicima Ribnika uoči izbora? Ako je tako, nema potrebe jer mještani znaju da je Grad Gospić obnovio mlinicu. Upravo jučer sam dobio riječi podrške od mještana Ribnika i zahvale za odrađeni projekt, a ti župane nisi ni znao da se mlinica obnavlja jer tada nije bila kampanja pa ti to nije bilo važno.

Još jednom napominjem da je Mlin kašikar u Ribniku obnovljen sredstvima Grada Gospića i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.  Nakon što je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija Grad Gospić postao privremeni skrbnik ovog kulturnog dobra, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Gospiću prijavio je projekt obnove Drvenog mlina kašikara u svrhu zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara. Prvi natječaj Ministarstva kulture bio je 2018. godine, a drugi 2019. godine. Gradski upravni odjel Grada Gospića za samoupravu i upravu pripremio je  svu potrebnu dokumentaciju i koordinirao provođenje ovog projekta čija ukupna vrijednost radova koji su se odvijali u dvije faze iznosi oko 420.000,00 kn od čega je Ministarstvo kulture financiralo 250.000,00 kn, a ostatak u iznosu 170.000,00 kn Grad Gospić. Radove je izvela tvrtka „BAB“ d.o.o. Otočac.  Toliko za sada.

S poštovanjem, 

GRADONAČELNIK 

Karlo Starčević”

Foto: Visit-Lika

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts