Lika i Mali Lošinj među top 100 zelenih destinacija svijeta!

Odlične vijesti stigle su nam iz Berlina. Na svjetskom turističkom sajmu u Berlinu (ITB), koji se ove godine održao online, proglašene su najbolje održive priče za 2021. godinu, među kojima su se našle priče dviju hrvatskih destinacija  – Klastera Lika Destination i Grada Malog Lošinja.

Komisija organizacije Zelene Destinacije  podijelila je TOP 100 destinacija 2020. u ukupno 6 kategorija te, prema dostavljenim materijalima, odabrala najinovativnije i najodrživije. Tako je Klasteru Lika Destination pripala nagrade u kategoriji Otoci i priobalje (Islands & Seaside) s pričom Lokalni proizvodi u funkciji razvoja destinacije, a Grad Mali Lošinj uvršten je među top 6 finalista u kategoriji Zajednice i Kultura (Communities & Culture), s pričom Integrirano upravljanje kvalitetom u destinaciji (Integrated Quality Management Destination Lošinj).

Destinacija Lika je po mnogočemu jedinstvena jer objedinjuje prekrasan kontinentalni dio, planinski masiv Velebit kao jedinstveni park biosfere i primorski dio koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Radi se o području koje obuhvaća 3 nacionalna parka, park prirode, pećinski park te niz drugih prirodnih fenomena. Većina ovog područja jedinstven je primjer bogate bioraznolikosti, što je odličan preduvjet za proizvodnju vrhunske hrane koja je stavljena pod jedinstveni brend Lika Quality i upravo zahvaljujući tom projektu destinacija Lika osvojila je ovu hvalevrijednu nagradu- navode iz Klastera Lika Destination.

 „Na nedavnom izboru za TOP 100 održivih destinacija svijeta Lika je po prvi put osvojila ovu svjetsku nagradu, ali ne samo to. Naime, unutar tog popisa je odabrana među najboljih 15“ istaknula je Petra Kovačević, voditeljica Klastera Lika Destination“.

Foto: Lika-destination.hr

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts