Lika bi mogla postati dom digitalnim nomadima

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je novu kampanju “Croatia, your new office!” s ciljem promoviranja Hrvatske kao poželjne destinacije za digitalne nomade.

Podsjetimo, Hrvatska je među prvima u Europskoj uniji regulriala jednogodišnji privremeni boravak digitalnih nomada. Zbog sve većeg porasta rada od kuće i sve veće popularnosti i unosnosti digitalnih karijera poput programiranja, sve veći broj ljudi odlučuje se udaljiti iz velikih urbanih sredina s visokim troškovima života i raditi iz mirnije okoline, često i iz drugih država.

Kao svoje prednosti, osim navedene zakonske regulacije, Hrvatska ističe izrazite prirodne ljepote, umjerenu klimu, prijateljski raspoložene ljude koji uglavnom znaju engleski jezik te dobru lokaciju u odnosu na ostatak Europe, između ostalog. Uz to, digitalni nomadi mogu dovesti i djecu koju mogu registrirati u lokalnim školama, a djeca će dobiti i dodantih 70 sati lekcija iz hrvatskog jezika za uspješniju integraciju.

S obzirom na veliko bogatstvo prirodnih ljepota i centralnu poziciju s koje se brzo dolazi u ostatak Hrvatske, možda bi upravo Lika mogla postati jedna od idealnih destinacija za digitalne nomade?

Foto: HTZ

Total
6
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts