Karlo Starčević i Gospić kao pozitivan primjer upravljanja gradom

Zagreb, 6.4.2013. – Prvi svjetski skup na temu “Kakvu Hrvatsku hoæemo” u organizaciji Udruge Hrvatsko nacionalno vijeæe – Zajedništvo izvandomovinstva i domovine. Na slici predsjednik HNV-a Karlo Starèeviæ. foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Gradonačelnik Gospića, Karlo Starčević gostovao je jučer u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija, gdje je zajedno s gradonačelnicima Svete Nedelje i Bjelovara istaknuo pozitivne i uspješne primjere upravljanja gradom.

“Karlo Starčević (HSP), gradonačelnik Gospića rekao je da je u politiku ušao zbog nedostatka empatije prema narodu, zbog velike podijeljenosti među građanima i zbog nedostataka vizije u budućnost. Iako je i sam bio Njemačkoj, vratio se i pokrenuo pivovaru na svojoj djedovini, kaže kako današnji mladi nemaju nakanu povratka u Hrvatsku. „Ne odlaze naši mladi zbog neimaštine, nego zbog toga što ne vide budućnost ne samo u Gospiću, Lici, nego u cijeloj Hrvatskoj. Trebamo se zamisliti kako te ljude vratiti, kako oformiti stratešku proizvodnju. Ključ naših problema je jedna riječ – proizvodnja”, istaknuo je Starčević. Inače, Starčević u gradu volontira, nema službeni automobil, bankovne kartice… Taj novac iz proračuna namijenjen je mladim stipendistima, od kojih neke stipendira i vlastitim sredstvima.”

Izvor: Hrvatski katolički radio- facebook

Foto: Narod.hr

Total
4
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts