Još jedna investicija u Gospiću vrijedna 5 milijuna kuna

Hrvatski autoklub, investicijom vrijednom pet milijuna kuna, uskoro otvara novi centar u Gospiću u kojemu će objediniti radionice za otklon kvara na automobilima, poligon za sve kategorije vozila i učionice za polaganje prometnih propisa i pravila. Na tom će se mjestu ujedno izdavati i međunarodne vozačke dozvole za sve kategorije vozila te dozvole za upravljanje tuđim vozilima.

Novi centar bit će dostupan lokalnom stanovništvu, ali i mnogobrojnim turistima koji prolaze ovim dijelom Hrvatske, u vidu svih usluga koje HAK pruža, od vučne službe do otklona kvarova na samom automobilu. Velika prednost je što će se zapošljavati isključivo lokalna radna snaga, pri čemu će točna brojka ovisiti o potrebama Hrvatskog autokluba, a zapošljavanje će se provoditi putem javnog natječaja.

Predsjednik Tušek zahvalio je gradonačelniku na realizaciji ovog projekta te kazao  kao je gradska uprava u iznimno brzom roku izvršila sve potrebne administrativne radnje oko zamjene zemljišta, a posebno zadovoljstvo istaknuo je zbog brzine izdavanja građevinske dozvole koja je bila spremna za točno 29 dana.

Gradonačelnik Starčević istaknuo je kako Grad Gospić takvim načinom rada želi potaknuti i druge investitore da dođu u Gospić, te kako će svaki ozbiljan investitor imati maksimalnu potporu u što bržem pokretanju poslovanja, odnosno olakšavanju administrativnih potreba i birokracije što je i zadaća gradske uprave. Gradonačelnik Starčević vjeruje kako se potencijali Gospića, posebno njegova odlična prometna pozicija vrlo često u razgovorima sa investitorom ističu kao jaka komparativna prednost i u tom će smjeru sigurno ići i daljnji razvoj Grada Gospića.

Total
1
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts