HRVAČI U BUDIMPEŠTI NA ZAVRŠNIM PRIPREMAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE U JAPANU

U Budimpešti su u tijeku završne pripreme za kvalifikacijski turnir u hrvanju za Olimpijske igre u Japanu. Na spomenutim pripremama sudjeluje petorica hrvača među kojima su i europskim medaljama okrunjeni hrvači Božo Starčević do 77 kg i Ivan Lizatović do 60 kg. Trener reprezentacije Nikola Starčević ukratko je pojasnio tko sve čini tim reprezentacija:

  • Iz reprezentacije cijeli tim čine 24 osobe, od toga 3 trenera, Anton Đok kao trener juniora je u 23 reprezentacije, a trener mentor Igor Petrenko aktiviran je iz razloga da oplemeni naš rad s tim sovjetskim načelima rada jer znamo da su oni najbolji u našem sportu.

Naš poznati lički hrvač Božo Starčević koji je i trener seniorske ekipe u HK Metalac naglašava kako je trenutno veliki problem nedostatak dvorane u Gospiću. Smatra kako povjerenje ulijeva građevinska dozvola uz riješenu papirologiju. Starčević je na kraju kazao kako će uskoro početi gradnja dvorane. Hrvač Ivan Lizatović koji je ujedno i trener seniorske ekipe u HK Lokomotiva upoznao nas je s preostalim natjecateljima iz naše reprezentacije koji sudjeluju u olimpijskim kategorijama:

  • Iz naše reprezentacije sudjeluju Marko Koščević u kategoriji 130 kg, Ivan Huklek u 87 kg, Božo Starčević u 77 kg, Danijel Janečić u 67 kg i ja u kategoriji 60 kg. To su olimpijske kategorije koje imamo na Olimpijskim igrama. Spomenut ću i neolimpijske igre u kategorijama 55 kg, 72 kg i 82 kg.

Sistem kvalifikacija je dosta težak, jer u hrvanju na Olimpijskim igrama smije biti u jednoj kategoriji  samo 16 natjecatelja što je jako mali broj i bitna je postignuta norma. Na Svjetskom prvenstvu u hrvanju koje je održano prije dvije godine prvih pet uzimalo je izravnu normu u svakoj kategoriji. Bilo kako bilo našim hrvačima želimo što bolji sportski plasman.

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts