VIDEO: Govor generala Gotovine hit na društvenim mrežama

UMIROVLJENI general Ante Gotovina je na privatnom druženju s veteranima u subotu u Pakoštanima održao govor koji je u međuvremenu postao senzacija na društvenim mrežama. Snimka se pojavila na Facebooku, a dosad je podijeljena preko tisuću puta.

“Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama iz Vukovara. Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana”, započeo je Gotovina.

“Mi imamo domovinu. Država može biti i ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna. Kritika je dobrodošla za one ljude koji znaju slušati, ali tu i takvu državu imamo. Ali ono što je najvažnije za sve nas, i one koji jesu i koji dolaze, imamo domovinu. Ako je netko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji. Ne može nitko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo”, rekao je umirovljeni general, nakon čega je govorio o bogu.

“No ništa od toga ne bi bilo da nije gospodara povijesti. Jedini i pravi gospodar povijesti od početka, dana i do vijeka, do kraja svijeta je On. I jedino njemu i jedino s Njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, jer pripadamo Njemu. On se brine o nama i to najbolje osjećamo kada smo dole. Kad nam je dobro, zaboravimo i znamo zatvoriti vrata. “Ajde nemoj nas zanovetati”, kažemo negdje u sebi, pa se sjetimo koliko smo grešni ljudi, ali smo samo ljudi, i zato on je Bog i gospodar povijesti. I zato neka nas On čuva i našu domovinu, naše obitelji i naše zajedništvo”, zaključio je Gotovina.

Screenshot/Video: Hrvoje Macan

Total
0
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts