Capak otkrio hoćemo li cijepiti 50% populacije do ljeta

Capak je za Dnevnik HTV-a komentirao prethodne najave da ćemo do ljeta procijepiti 50% populacije. Do sada je s dvije doze cijepljeno tek 86 tisuća ljudi.

“Nije neizvedivo, ali teško da ćemo do toga doći. Osim ako se sada u ovoj fazi dok se intenzivno pregovara o akceleracijskim i dodatnim dozama Pfizera, ako se uspije dobiti veća količina, onda to još stignemo. Teško je reći koliko ćemo cijepiti ljudi do ljeta, to ovisi o količini isporučenog cjepiva. Ako ćemo imati dovoljno, moći ćemo cijepiti 50%”, kazao je Capak, kako prenosi Poslovni.hr.

Dodao je i kako imamo rast novozaraženih pa je mala vjerojatnost da će popuštati mjere. Dodatne probleme u procjepljivanju populacije potaknute su skepticizmom oko cjepiva AstraZeneca, kojeg odbija čak i 30-50% pacijenata, saznaje Index.hr.

Spominjalo se da će se cijepiti turistički djelatnici, prosvjetni radnici te se postavlja pitanje kada će oni doći na red. Capak ističe da se trenutno još cijepe osobe starije od 65 godina te osobe s raznim komorbiditetima.

“Nakon toga ćemo krenuti na sve ostale, naravno da neće sve to biti epidemiološki prioriteti, bit će tu ih gospodarskih prioriteta. Tu svakako spadaju turistički djelatnici”, rekao je za Dnevnik HTV-a.

Foto: Ilustracija

Total
3
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts