Burno na sjednici županijske skupštine: Zašto su sportaši još bez nagrada?

Gospic, 090419. Danas se u Gospicu odrzava osnivacka sjednica skupstine Licko-senjske zupanije. Na fotografiji: Vjecnik HSP-a Berislav Kostelac. Foto: Robert Fajt / CROPIX

Godinu dana od pojave koronavirusa zbog koje su sjednice Županijske skupštine održavane samo elektronskim putem,održana je sjednica u prostorijama POU dr.Ante Starčević u Gospiću, uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Sjednica je započela aktualnim satom na kojemu je jedino sudjelovao vijećnik HSP-a iz Otočca Berislav Kostelac. On je  župana dr.Darka Milinovića pitao zbog čega, od Dana županije, 23.svibnja,prošle godine dobitnicima nije isplaćena novčana nagrada niti su im uručene plakete.

Podsjetio je  na povijesni uspjeh dvojice Otočana,Stipe Piršljina i Milana Krznarića, koji su se biciklom zaputili do planinskog lanca Visoke Tatre u Poljskoj i potom se pješice uspeli na najviši vrh Poljske, Rysy (2 499m). Njih dvojicu je župan primio u svom uredu, čestitao  i obećao financijsku pomoć te su tu vijest prenijeli i relevantni mediji. 

Isti dvojac je kasnije dobio i nagradu od Županije za 2019.godinu koja je trebala uključivati 10 tisuća kuna, ali je izostala zbog navodnih poteškoća koja je izazvao korona virus.

Prema saznanju Kostelca spomenuti dvojac do sada nije dobio  zahvalnicu niti plaketu a kamoli obećana financijska sredstva (dobili su jedino obavijest elektronskom poštom da su osvojili nagradu). 

„Pitanje je zašto je tome tako?

Koji je razlog da ova dvojica vrhunskih sportaša do danas nisu dobili nikakvo priznanje?

“Zašto je izostala obećana financijska pomoć?”, pitao je Kostelac te se usprotivio ovakvom odnosu župana i županije prema sportašima čime ih se demotivira i destimulira. Isti takav odnos je pokazan i prema  udruzi “Baštinica” iz Otočca i profesoru Igoru Naprti. Oni su također te iste godine osvojili “nagradu” Županije za postignute vrhunske rezultate na svojim područjima djelovanja” koja im nikad nije uručena.

Župan Darko Milinović je obećao ispraviti propust a izostanak novčane nagrade je opravdao nedostatkom sredstava.

U nastavku je Kostelac pitao Milinovića koliko je Županija u njegovom mandatu uložila na području Grada Otočca od najavljenih 8 milijarda kuna ulaganja koje je Milinović najavio u svojoj kampanji za Župana prije 4 godine. Milinović je iznio podatak da se radi o ulaganju od 5 do 6 milijuna kuna.

Kostelac je upozorio i na problem jednog Otočkog poduzetnika iz sektora drvne industrije koji ne može na tržištu rada pronaći 10 zaposlenika zbog problema u obrazovnom sustavu. Potrebna je reforma županijskog srednjoškolskog sustava kojeg treba prilagoditi potrebama tržišta rada zaključio je Kostelac te pitao župana Milinovića što se radi po tom pitanju.

Prema riječima župana Milinovića reforma je u nadležnosti resornog ministarstva a ne Županije pa se uskoro ne može očekivati s čim se Kostelac nije složio već je  upozorio da se radi o pitanju iz nadležnosti Županije.

Total
4
Shares
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Related Posts